Natuurwerkgroep activiteiten

De beheersactiviteiten zijn vooral gericht op het onder houd van knotbomen, houtsingels, bosjes en poelen; het beheren van Sparrenrijk en het natte weidegebied langs de Dommel. Dit uitvoerend werk gebeurt in goed overleg met de gemeente, het waterschap en boeren.

Daarnaast zijn er lezingen, excursies en rondleidingen en vinden inventarisaties van planten en dieren plaats. Op basis van hun grote gezamelijke kennisdenken leden ook mee over de gevolgen van gemeentelijke plannen voor natuur en milieu. En adviseren zij natuurbeschermingorganisaties en gemeenten over beheersplannen die de biodiversiteit van de omgeving van Boxtel kunnen verhogen.

Binnen de Natuurwerkgroep is een groot aantal vrijwilligers actief in verschillende subgroepen. Op deze website vindt u uitvoerige informatie over iedere werkgroep en kunt u via een fotogalerij een indruk krijgen van hun werkzaamheden en bij wie u terecht kunt om mee te doen.

Verzekering:

Er is een gezamenlijke WA- en Ongevallenverzekering afgesloten voor deelnemers aan kap-, zaag- en andere werkzaamheden van de subgroepen (inclusief gebruik bosmaaier). Geïnteresseerden kunnen opgeleid worden om om te gaan met een motorzaag en/of bosmaaier.

Lid worden

U kunt zich opgeven als vrijwilliger/donateur bij Secretariaat Natuurwerkgroep Boxtel.
T.a.v. Lex Meijdam
073-6895691 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De jaarlijkse bijdrage is vastgesteld op € 12,00 en kan worden overgemaakt op rekeningnummer: NL80RABO 0329 4936 47 

t.n.v. Stichting Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel.

Na opgave ontvangt u regelmatig het blad 'Sprokkels', waarin alle activiteiten van de werkgroep belicht worden. Kijkt u ook eens wat verder op onze site en laat u verrassen door de veelzijdigheid en het enthousiasme van onze vrijwilligers.

Heeft u interesse?

Kom dan eens kennismaken met de sfeer van de werkgroep tijdens een lezing, meehelpen op een werkdag of meetellen bij een inventarisatie. Het seizoen loopt van 1 september tot 31 augustus.

Bel of mail ons! 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!